...и до ден днешен са с особена почит в мексиканската кухня

HP Catering: ...и до ден днешен са с особена почит в мексиканската кухня Тиквичките са едногодишно растение, родината им е Мексико и до ден днешен са с особена почит в мексиканската кухня.
В Европа, когато пътешественици пренасят тиквичките са гледали с малко недоверие поради странната му форма и са го отглеждали като цвете.
Първи в кулинарни шедьоври с тях са се спуснали италианците, използвайки ги за различни апетитни специалитети и за универсално лекарство. Да, точно така! Дали защото това растение се отглеждало лесно на тяхна почва или са разбрали за богато съдържание на натрий и калий. Органичният натрий, който съдържат тиквичките е най-доброто средство за възстановяване на черния дроб, когато съдържанието му на натрий е изчерпано.
Те съдържат над 95% вода, което ги прави подходящи за диета. Съдържат 0,55 % белтъчини, около 2,55 % захари, 0,13% мазнини, витамини С, B, РР, калий, калции, магнезий, фосфор и желязо.
Благодарение на това, че тиквичките съдържат витамини и микроелементи, лесно се усвояват и не застрашават с излишно тегло, диетолозите препоръчват тиквичките на бременните жени. Съдържащите в него вещества предпазват от затлъстяване и блокират натрупаването на холестерин в организма.
Когато вътрешната част на тиквичката е нежна и е с недоразвити семена, тя може да се консумира и на салата, но ако нещата не стоят така е добре да е минала термична обработка.
Тиквичките имат противоанемично и противоалергично действие. Семената им са богати на безценните ненаситени мастни киселини и вит. Е.
Source: google.bg


25 август
Разгледайте профила на HP Catering
This article has been read 3161 times.


В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG LEGE.BG
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 Sofia-catering.com
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без споменаването на сайта.
Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните кетъринг фирми.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук