Кога пуешкото месо се превръща в традиционно Коледно меню?

HP Catering: Кога пуешкото месо се превръща в традиционно Коледно меню? Пуешкото месо се усвоява лесно от организма и няма вредно влияние върху сърдечно-съдовата система.
Съдържа много протеини, малко мазнини и калории, като мазнините се съдържат по-концентрирано в кожата, а по-голям % се съдържа в черното пуешко месо.
В съдържанието му се включват също така и белтъчини, желязо, цинк, фосфор и витамин B. Цинкът играе голяма роля за ензимите в човешкия организъм и за поддържане на имунната система
За 100 грама пуешко има 136 калории, 25 грама белтъчини и 3 грама ненаситени мазнинии. А съдържанието му на селен е важно защото този минерал е от изключителна важност за здравето ни - заслугите му са свързани с това, че е мощен антиоксидант.
По нискокалорично е бялото пуешко месо-то представлява 70% от месото на пуйката, но разликата с калорийната стойност на черното пуешко месо е само около 10 калории.
Друго интересно за пуешкото е, че традиционната Коледна пуйка, се превръща в такава, след публикуването на "Коледна приказка" на Чарлз Дикенс.

Source: google.bg


24 август
Разгледайте профила на HP Catering
This article has been read 5920 times.


В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG LEGE.BG
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2011 Sofia-catering.com
Използването на снимки и данни от сайта е забранено, без споменаването на сайта.
Отговорност за коректността на публикуваната информация носят регистрираните кетъринг фирми.
Моля, известете редактора за неточна информация от тук